Magazine
מרצפים את הדרך לאיכות חיים
עולם הריצוף – עולם שלם הוא, רחב ומגוון, מתחלף ומעודכן,
יש בו גדלים שונים ומשונים, פיילוט צבעים שלם ממיטב גווניה של הסקאלה,
עם טקסטורות או בלי, מרצפות קטנות או משבצות ענק, קלאסה או טרנד, קווים נקיים לצד עיצוב דינמי.
ועדיין לא נגענו, אלא במרצפת אחת או שתיים.
בועז בר-עמי מחברת “בר-עמי” נאות לפתוח לנו צוהר אל עולם המרצפות המשתנה ומתעדכן. “אכן סוגים רבים של מרצפות קיימים בשוק, כשאין אחת נוגעת בחברתה. הן נבדלות בגודל, בצבע בדיגום ובאיכות. אבל בראש ובראשונה, בסוג החומר שלהן. בשוק הריצוף אנו מוצאים משפחות עיקריות אלו: גרניט פורצלן, מרצפות שיש, קרמיקה ומרצפות טראצו”.
אז מה הן המרצפות הטובות ביותר, אנו מבקשים תיכף לברר. בועז מחייך ומבטל בהינף יד. כולן טובות. לכל מרצפת הייחודיות שלה, כל אחת נותנת מענה לצרכים אחרים של הלקוח. באופן כללי, כולן מיוצגות אצלנו בחנות במקום של כבוד.
האריח השכיח
בכל זאת מצביע בועז על גרניט פורצלן כשלאגר עכשווי של בונים ומשפצים. “מרצפות גרניט פורצלן הן צו האופנה האחרון, וככל שהן גדולות יותר הן מעניקות תחושה של מרחב והרחבת הדעת. אגב, אנחנו משווקים גם מרצפות אלו בייצור מיוחד של שלושה מטרים על מטר וחצי, זו עוצמה בתחושת מרחב משכרת”.
באשר לעיצוב, הוא מציין: “מרצפת גרניט פורצלן קיימת בשלל צבעים, קווים עונתיים וטרנדיים או שקטים. ברור אפוא כי הטקסטורה שלה נותנת טון בלתי אמצעי על סגנון ואווירה. גרניט בטון מתאימה בדרך כלל לאזורי המרכז למראה הייטיקי. לעומת זאת, להשגת אווירה חמימה ואוטנטית, דווקא נמליץ על המרצפות המדמות שיש טבעי, מעין חיבור אל הטבע”. בר-עמי מטיל את כובד המשקל על מספר גורמים, שלדעתו הם אלו שהפכו את גרניט הפורצלן למוצר מוביל בשוק: ראשית, זו האיכות המוכחת. “עמידות המוצר לאורך שנים מהווה שיקול מרכזי לפני רכישה, שכן, השקעה זו כידוע אינה השקעה קטנה, ומתוך הנחה זו יש לתת את הדעת לתוצאה מקסימאלית ארוכת טווח. לגרניט פורצלן הפתרונים לכך”.
לא ניתן להתעלם, הוא מוסיף ומדגיש, מאלמנט התחזוקה. כל עקרת בית אשר כבר נהנית מהמוצר הזה, יכולה לספר מתוך התנסות אישית, כי התחזוקה של גרניט פורצלן פשוטה מאוד. שטיפה רכה עם חומר מתאים הטבול בסמרטוט לח, והרצפה בוהקת. אין צורך בפוליש, בליטוש הרצפה או בקרצוף מאסיבי. לכן לא פלא כי בשיקול הדעת המקדים של תחזוקת המוצר, מקבלת גרניט הפורצלן את השורה הראשונה.
נוסף על כך מספרים בחברת בר-עמי כי קיימת נטייה המתפשטת והולכת להרגיש אוטנטיות טבעית בבית. “לשם כך נולדה לנו האינג’קט, שהיא למעשה שיטת עיבוד מסוימת, שמצליחה ליצור תמונה של שיש טבעי באריח סינטטי. כאשר בעבר אלמנט זה היה נעשה בסוג של הדפסה על גבי המרצף ברזולוציה נמוכה מאוד, מה ששיווה לאריח מראה פלסטי”.
אי אפשר להתעלם מהמציאות בשטח, כי המוצר הסינטטי לא דורש טיפול יסודי כמו המוצר הטבעי. ובאותה הנשימה הוא גם נותן מענה במחירים תחרותיים. בנושא גרניט פורצלן הוא מסכם, “קיים שילוב מנצח של עלות נמוכה, תחזוקה נוחה ותוחלת גבוהה”.
מרצפות טראצו ושיש טבעי
מרצפות אלו הן המרצפות האוטנטיות שנעשו כל השנים. הן מורכבות משיש טבעי יחד עם סמנט ביציקה למעלה, בתוספת אגראגטים שאלו אבנים קטנות מחלקי שיש קטנטנים.
ריצוף בטראצו אכן משרה אווירה חמימה ואותנטית וזהו יתרון עצום למחפשים סגנון זה. אבל החיסרון הבולט שלו נמצא בתחזוקה. מרצפות אלו סופגות כל כתם שנשפך עליהן, הן מאבדות את הברק עם הזמן ומצריכות תחזוקה אינטנסיבית שוטפת.
כל הנקודות הללו אמורות לגבי השיש הטבעי. הן כולנו יודעים כי מקומו של השיש לא נפסח בארמונות פאר, במלונות יוקרה וכדו’. לשיש מראה של הוד והדר. אבל גם הוא, כך מדגיש בועז, דורש תשומת לב בלתי מבוטלת, ותחזוקה בלתי מתפשרת כאקט ברור של שגרה.
“אכן”, הוא מסכים, “כל עוד באמת משמרים את המוצר כנדרש, ועורכים פוליש מפעם לפעם, ליטוש לא אחת ולא שתיים, מניעה טוטאלית של גרירת רהיטים או כתמים, ניתן ליהנות מיוקרתו של המוצר”. “אולם, אלמלא כן”, הוא נחוש, "גרניט פורצלן יהווה את הפתרון האולטימטיבי".
תיאום ציפיות
כיצד מבינים את צרכי הלקוח? ואיך ממלאים אותם?
אין ספק שחברה בעלת מוניטין לצד ותק ומקצועיות, לומדת ומבינה את צרכי הלקוח. ובהתבסס על ניסיון עם קליינטורה רחבה מצליחים אנשי הצוות להתאים באופן מושכל בין שאיפות הלקוח להיצע המבלבל הקיים בשוק. ואגב, מציין בועז בר-עמי כי לרשות החברה עומד שטח ענק, מהגדולים ביותר בארץ ובו מוצגות כל האפשרויות שרק ניתן להעלות על הדעת. אנשי הצוות במקום, למי שמתעניין, כולם בעלי ניסיון בעיצוב פנים הנשלחים תדיר לתערוכות בחו”ל להתעדכן במגמות העכשוויות.
אין ספק שנקודת זינוק חשובה של שיפוצים מוצלחים, כאלו שלא משאירים טעם לוואי חמוץ, היא הכרת סגנון הלקוח. האם הוא כפרי, שמרני, מודרני או קלאסי, ועל פי מודעות זו להתאים את אופי הרכישה הכולל – אריחים, ברזים, אמבטיות, חיפויים וכיוצא בזה.
“רוב מוחץ של הלקוחות הבאים אלינו”, מגלה בועז בר-עמי, “מגיע בליווי מקצועי של ארכיטקטים ומעצבי פנים מהמובילים בארץ, הם כבר עשו שעורי בית יסודיים על צרכי הלקוח, וכעת מסייעים לו להגשים את החלומות. אין חולק כי כאשר אולם התצוגה הוא ענק מקיר לקיר, ומכיל פריטים רבים מכל מיני קטגוריות, ממיטב החברות והאיכויות, ובמיוחד כזה אשר מרכז בתוכו את מירב המותגים המובילים בתחום העיצוב – הדרך להגשמת חלום הופכת קצרה ומעשית יותר”.
כמו כן חזון חברת בר-עמי הוא לרכז עבור הלקוח את מכלול המוצרים להשלמת עיצוב הבית.
משדרגים את האמבט
איך ניתן לשדרג את איכות החיים או מראה האמבט, מבלי להוזיל ממון רב?
בר-עמי לא משתהה, הוא בטוח כי האסלה החדשה יחסית זו התלויה על הקיר ולא כפי שהייתה עד היום מובנת על הרצפה (עם מערכת ניאגרה סמויה), משפרת את איכות החיים באופן משמעותי. פחות בעיות של נזילה, נגישות ונוחות בתחזוקה, קל יותר לנקות סביב. מיכל המים אף הוא משקיט משמעותית את רעש מילוי המים והדחתם, מאחר שהוא נמצא בתוך תיבה אקוסטית. “תשאלו את כל אלו שכבר משתמשים במוצר הזה”, הוא מחייך ולא מוסיף. מסתבר כי שביעות הרצון מוכחת בשטח.
בועז מציין כי בשנים האחרונות התווסף מוצר חדש לשורת המוצרים משפרי איכות חיים. מושב הידראולי, כך זה נקרא. ולאלו שעדיין לא פגשו בו, בועז נאות להסביר בשמחה, “מדובר במכסה אסלה שניתן להסירו בשליפה על מנת לנקותו בצורה יסודית. יתרה מזו, מתהדר המושב ההידראולי במערכת סגירה איטית ורכה, מה שאנו קוראים softclose. מנגנון זה, הוא בטוח ומונע נזקים של סדקים או שבר”. “וישנה גם אמבטיה, FREESTANDING”, מבשר בר-עמי בקורת רוח לא מוצנעת. מה ייחודיותה? אנו מבקשים ללמוד. “האמבטיה עומדת במרכז האמבט ללא בטון או קרמיקה, על גבי רגליים מפורזלות, מעוצבת על פי רוב. והתועלת האמורה אתם שואלים? יופי ויוקרה …” בציבור החרדי, הוא מציין, טרם נכנס האמבט הזה אל טרנד השיפוצים.
רוצים עוד הפתעה? בבקשה! בועז בר-עמי שולף שפן נוסף מהכובע… בדמות הברז השקוף. ברז המדמה מפל של מים על ידי תעלה שקופה שמדמה את הנזילה והולכת המים. לא הבנתם את זה? לכו לחזות בפלא. ומי מאיתנו לא מכיר, ראה או שמע על הברז הנשלף, אשר שכלל ברגע אחד את איכות החיים של עקרת הבית העמלה במטבח. הכיור שומני? מלוכלך? שיריים של אוכל על השיש? משיכה אחת ארוכה או קצרה, והנה יש לנו טוש בתוך המטבח. לפתע יש לנו גישה לכל החורים והסדקים, נישות צדדיות מאחרי הגז או חיפויי הקרמיקה הצדדיים.
בועז מבקש להדגיש כי בשעת רכישה של ברזים מסוג זה, חשוב מאוד לקחת מוצרים גרמניים או שווייצריים, ולו רק מהסיבה שהצינור חייב להיות בעמידות גבוהה על מנת למנוע נזילה לתוך ארונות המטבח. תופעה שכיחה באיכויות זולות, נאנח בר-עמי.
תחזוקה שוטפת
בדרך כלל אנו מוצאים כי התחזוקה של משפחת הכלים הסניטריים, היא טובה ונוחה, מרגיע בר-עמי. רצוי מאוד להשתמש במוצרי אנטי קאלק, שהם אלופים בהסרת אבנית, עובש ושאר מרעין בישין. עם זאת לא ניתן להתעלם מכך שהמים בישראל מכילים כמות גדולה מאוד של אבנית, כמעט הגבוהה ביותר מבין מדינות המערב.
“יש לנסות את עמידות החומר והמוצר, במקום צדדי על גבי שטח קטן. לאחר שרואים כי שלום לכולם, אפשר בהחלט להמשיך להשתמש בחומר לניקוי ולתחזוקה שוטפת של המוצר”.
“אין ספק”, הוא משוכנע, “כי טיב ואיכות המוצר, משפיעים על סבירות נזקים פחותה, אבל גם לאופי וביצוע העבודה יש מקום מכריע”.
לפני רכישה
מה חשוב שנדע, רגע לפני הקנייה?
“בראש ובראשונה”, מזהיר בר-עמי, “לכו רק לחברה מקצועית שהידע שלה מוכח על פני השטח. ואל תשכחו שככלות הכל הרכישה הזו כמו גם השימוש,
אינה לתקופת זמן מוגבלת.
במקביל הקפידו לבדוק את אמינות החברה, שיהיו למוצרים ‘אבא ואימא’ אבל גם… מסורים. שהרי מדובר בהשקעה שהיא באמת גבוהה.
וודאו שהחברה אכן צברה ניסיון ומוניטין, אלו מן הסתם מעידים על החברה יותר מכל קמפיין פרסומי.
רצוי להיעזר בבעלי מקצוע כדוגמת אדריכלים ומעצבי פנים, מה שאכן בפועל רובם עושים, הם יודעים להבחין בין מוצרי הגלם השונים ולסייע בקבלת החלטה, תוך עמדה ניטרלית. אין כמו מראה עיניים, זה כולם יודעים. לפיכך, לפני ובאמצע ואפשר גם לקראת הסוף, מומלץ ביותר להתרשם מאולם תצוגה עדכני”.
לא נסיים, לפני שנגלה לכם מה שבר-עמי גילה לנו.
”יש אצלנו סדנאות עיצוב קבועות, הנמסרות על ידי בעלי מקצוע מבינינו, הן מתקיימות בקביעות באולם התצוגה שלנו. ושווה לראות ולהתרשם”.